Ο Ντ. Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για να μην χωρίζονται οι οικογένειες των μεταναστών

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, 22:38
-A +A
Ο Ντ. Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για να μην χωρίζονται οι οικογένειες των μεταναστών

Έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που είχαν προκληθεί εντός των ΗΠΑ αλλά και στη διεθνή κοινότητα, ο πρόεδρος των Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα το εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει ότι δεν θα χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών που περνούν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, μέχρι να εξετασθεί ο φακέλος τους από τις μεταναστευτικές αρχές.

«Στόχος είναι να παραμένουν οι οικογένειες μαζί, ενώ την ίδια ώρα διασφαλίζουμε ότι έχουμε πολύ ισχυρά, πολύ γερά σύνορα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους, ενώ υπέγραφε το διάταγμα, προσθέτοντας ότι «δεν μου αρέσει να βλέπω οικογένειες να χωρίζονται».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν είχε ανακοινώσει ότι η Βουλή θα ψηφίσει αύριο, Πέμπτη, νομοσχέδιο που θα βάλει τέλος στην πρακτική του χωρισμού των οικογενειών που περνούν παράνομα στις ΗΠΑ. 

«Δεν πιστεύουμε ότι οι οικογένειες πρέπει να χωρίζονται, τελεία και παύλα» δήλωσε ο Πολ Ράιαν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 «Με τον νόμο μας, όταν οι μετανάστες θα διώκονται διότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, οι οικογένειες θα παραμένουν κατά τη διάρκεια όλης της νομικής διαδικασίας, υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας» συνέχισε ο Ράιαν.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επιπρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να μπορεί να «στεγάσει και να φροντίσει τις οικογένειες καθ' όλη τη διαδικασία».

«Πρόκειται προφανώς για (ένα κείμενο) το οποίο συζητήσαμε χθες με τον πρόεδρο και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το εγκρίνουμε αύριο» συμπλήρωσε ο Πολ Ράιαν.

«Μπορούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους για τη μετανάστευση χωρίς να διαλύουμε οικογένειες» υπογράμμισε.

Σε ένα άλλο σημείο του το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης λύση για το καθεστώς των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που έφθασαν παρανόμως στη χώρα, των λεγόμενων "Dreamers", είπε ο Ράιαν χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα