Ο Νίκος Παππάς χρηματοδοτεί την ταινία του Γαβρά για τον Βαρουφάκη με 630.000

Ο Νίκος Παππάς χρηματοδοτεί την ταινία του Γαβρά για τον Βαρουφάκη με 630.000

Στη χρηματοδότηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά που βασίζεται στο βιβλίο  του Γιάνη Βαρουφάκη, «Ενήλικοι στο δωμάτιο» (Adults In Α Room) προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής του Νίκου Παππά, με ποσό μάλιστα 629.561 ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Πρόκειται για το βιβλίο στο οποίο περιγράφεται η περίοδος που ήταν υπουργός Οικονομικών και το όποιο περιλαμβάνει πολλές αναφορές σχετικά με το τι έγινε και τη στάση το πρωθυπουργού.

Η έκδοση του βιβλίου του Γ. Βαρουφάκη που σήμερα χρηματοδοτείται ως ταινία είχε καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας τω αναφορών του στην ύπαρξη σχεδίου Grexit από τον Αλέξη Τσίπρα και στα όσα υποστήριζε ο Βαρουφάκης για την ανησυχία του πρωθυπουργού σχετικά με ένα νέο πραξικόπημα και «νέο Γουδί».

Είναι το βιβλίο το οποίο ανέφερε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν ήθελε να βλέπει μπροστά του τον Γιώργο Σταθάκη, καθώς και ότι σκόπευε να «πετάξει με τις κλωτσιές» τον Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν εκδόθηκε το εν λόγω βιβλίο είχε αναφέρει τα εξής: «Είναι βέβαιο ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του: Τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού. Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ».

Το έγγραφο όπως δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια: