Ο Ν. Αναστασιάδης κατέθεσε στο δικαστήριο για την υπόθεση Ερωτοκρίτου

Ο Ν. Αναστασιάδης κατέθεσε στο δικαστήριο για την υπόθεση Ερωτοκρίτου

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως βοηθού του γενικού εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου, που Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε ως μάρτυρας σε ποινική υπόθεση. Ο κ. Αναστασιάδης κλήθηκε να καταθέσει από τους δικηγόρους υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων αξιωματούχων και της κατάχρησης εξουσίας.

Στη μαρτυρία του ο Ν. Αναστασιάδης είπε ότι έγιναν δύο συναντήσεις με τον γενικό εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, και τον Ρίκκο Ερωτόκριτο. Οι συναντήσεις, διευκρίνισε, έγιναν με δική του πρωτοβουλία για να τονίσει τι ανέμενε από τους δύο αξιωματούχους. Προσέθεσε ότι ο διάλογος που έγινε μεταξύ τους ήταν για καλύτερο συντονισμό του έργου τους, σημειώνοντας ότι τον τελευταίο λόγο θα τον είχε ο γενικός εισαγγελέας.

Σε δηλώσεις, μετά την κατάθεση στο Κακουργιοδικείο, ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι έπραξε το καθήκον του απέναντι στη δικαιοσύνη. «Από την ώρα που καλούμουν ως μάρτυρας δεν είχα επιλογή, αν δεν προσερχόμουν στο δικαστήριο θα ήταν περιφρόνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ