Ο Κουντέλα χάνει το Europa League και το EURO λόγω ρατσισμού

Ο Κουντέλα χάνει το Europa League και το EURO λόγω ρατσισμού

Ο Οντρέι Κουντέλα της Σλάβια Πράγας τιμωρήθηκε με ποινή δέκα αγωνιστικών για ρατσιστική επίθεση στον παίκτη των Ρέιντζερς, Γκλεν Καμαρά, στη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η UEFA. Αυτό σημαίνει πως ο 34χρονος Τσέχος κεντρικός αμυντικός θα απουσιάσει από την αποψινή αναμέτρηση της ομάδας του με την Αρσεναλ για το Europa League καθώς και στα υπόλοιπα παιχνίδια της αν περάσει στην ημιτελική φάση του θεσμού. Παράλληλα, ως ένας από τους παίκτες που θεωρούταν δεδομένος να λάβει μέρος στο EURO με την Εθνική της χώρας του, θα λείψει και από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Είναι μια απόφαση – ορόσημο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, αφού σε υποθέσεις όπου ο διαιτητής, οι υπόλοιποι υπεύθυνοι ενός αγώνα δεν άκουσαν κάποια ρατσιστική προσβολή, οι ποινές δεν είναι τόσο μεγάλες. Ο Κουντέλα υποστήριξε πως μόνο έβρισε τον Καμαρά, ο οποίος από τη μεριά του τιμωρήθηκε με τρία ματς γιατί επιχείρησε να χτυπήσει τον Τσέχο. Ο Κουντέλα έλειψε από το πρώτο ματς με την Αρσεναλ καθώς αν ταξίδευε στην Αγγλία οι αρχές θα τον ανέκριναν για την υπόθεση.

Ο πρόεδρος της Σλάβια Πράγας, Γιάροσλαβ Τβρντικ, τόνισε: «σεβόμαστε την απόφαση και ζητάμε συγγνώμη από τον Γκλεν Καμαρά για μια κατάσταση που ξεκάθαρα αναστάτωσε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Πλέον, παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί στον σύλλογό μας». Ο Κουντέλα, πάλι, εμφανίστηκε έκπληκτος με την απόφαση και επανέλαβε πως είναι αθώος.

Ωστόσο, η μεριά του Καμαρά λέει πως η τιμωρία είναι το... μίνιμουμ που θα μπορούσε να κάνει η UEFA. «Ουσιαστικά κοροϊδεύουν τους ίδιους τους κανονισμούς τους και τις δηλώσεις τους πως παίρνουν σοβαρά το ζήτημα της πάταξης του ρατσισμού από το ποδόσφαιρο», ανέφερε ο δικηγός του Φινλανδού παίκτη, Ααμέρ Ανουάρ.