Ο Φραντσέσκο Τότι διχάζει την Ιταλία με την σειρά του και τη νέα του δουλειά

Ο Φραντσέσκο Τότι διχάζει την Ιταλία με την σειρά του και τη νέα του δουλειά

Ο Φραντσέσκο Τότι βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα της Ιταλίας καθώς η χώρα ετοιμάζεται να παρακολουθήσει τα δύο τελευταία επεισόδια του ντοκιμαντέρ – σίριαλ για την καριέρα του με τίτλο «Speravo de morì prima», που θα μεταδώσει το δίκτυο Sky στις 2 Απριλίου. Το σίριαλ βασίζεται στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Un Capitano».

Το «Ηλπιζα να πεθάνω πρώτα», το οποίο στην Ελλάδα δείχνει το COSMOTE TV, δεν είναι ακριβώς πιστή αντιγραφή του βιβλίου «Ενας Αρχηγός». Οι δημιουργοί αναφέρουν πως ήθελαν να δείξουν μέσα από τους 18 τελευταίους μήνες της καριέρας του Τότι και με στοχευμένα flashback της 25χρονης πορείας του με τη Ρόμα το ποιος είναι και να παρουσιάσουν την «επική ελαφρότητα» που τον χαρακτηρίζει.

Η διαφορετική διαδρομή που έχει ακολουθήσει σε σύγκριση με τα κορυφαία έργα του είδους προκάλεσε διχασμό στις κριτικές. Ο Τότι δεν εμφανίζεται αυτοπροσώπως. Τον ίδιο όπως και όλους τους άλλους χαρακτήρες που εμφανίζονται στην σειρά τους ενσαρκώνουν ηθοποιοί. Οσοι έχουν παρακολουθήσει στενά την καριέρα του δεν μαθαίνουν περίεργα παρασκήνια ή τουλάχιστον η υπερβολή δεν επιτρέπει να τα πιστέψεις στο 100%. Δεν έχει σειρά από συνεντεύξεις όπως στο «The Last Dance» του Μάικλ Τζόρνταν, ή το «Pelé» για τον Πελέ ή υλικό που δεν είχε δημοσιευθεί προηγουμένως όπως στο «Diego Maradona», το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια για τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Αντόνιο Κασάνο, άλλοτε συμπαίκτης του Τότι στους «τζαλορόσι» και την Εθνική Ιταλίας, δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος με τον ηθοποιό που τον υποδύθηκε. Ο Τότι, που συνέβαλλε κι αυτός στην σειρά δίνοντας συμβουλές στον πρωταγωνιστή Πιέτρο Καστελίτο, είπε πως όσοι τον βλέπουν μένουν με την εντύπωση πως μιλάει συνέχεια, ενώ εκείνος είναι εσωστρεφής και λιγομίλητος.

Για όσους, πάλι, δεν ξέρουν πολλά για τον πρώτο Ιταλό ποδοσφαιριστή που κυρίευσε τόσο πολύ τη φαντασία των οπαδών του calcio μετά τον Ρομπέρτο Μπάτζο, η σειρά θα τους φέρει σε επαφή με έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα, την επιρροή του στην «Αιώνια Πόλη» και τη σημασία που είχε για τη Ρόμα, αλλά και για τους οπαδούς των «τζαλορόσι».

Ο «μύθος» του Τότι μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει στους τηλεθεατές, αλλά αυτοί που τον φοβούνται είναι οι ατζέντηδες. Βλέπετε, στα 44 του και έχοντας σταματήσει το ποδόσφαιρο από τα 40 και μετά το αποτυχημένο πέρασμά του ως διοικητικός παράγοντας της Ρόμα, αποφάσισε να ανοίξει δύο εταιρίες: μια παροχής υπηρεσιών σκάουτινγκ και μια εκπροσώπησης ποδοσφαιριστών, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους.

Μιλώντας στο «Bobo TV», το κανάλι του πρώην Ιταλού επιθετικού, Κρίστιαν Βιέρι, στο Instagram, ο Τότι έδειξε τις διαθέσεις του. «Στον ρόλο του ο Σάντρο Τονάλι είναι ο καλύτερος όλων. Θα κάνω τα πάντα για να έρθει μαζί μου», είπε. Ο μέσος της Μίλαν, όμως, έχει ήδη ατζέντη, τον Μπέπε Μπότσο που δεν άργησε ν' απαντήσει: «ένας μεγάλος πρωταθλητής δεν σημαίνει πως είναι και μεγάλος ατζέντης». Πρόσφατα, αρκετοί άλλοι ατζέντηδες παραπονέθηκαν για τις πρακτικές του Τότι στην Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη. Τον κατηγορούν πως δεν έχει καν τον τίτλο του ατζέντη για να μπορέσει να κάνει αυτή τη δουλειά. «Μα εγώ ποτέ δεν έκανα αυτή τη δουλειά, εγώ είμαι ένας απλός κυνηγός ταλέντων», αποκρίθηκε. «Είναι μια αρετή του Φραντσέσκο – βλέποντας για πέντε λεπτά έναν παίκτη ξέρει αν είναι καλός ή όχι», υποστηρίζει ο πάλαι ποτέ συμπαίκτης του και πια φίλος και συνεταίρος του ο Βενσάν Καντελά.

Πολλοί από τους Ιταλούς ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν τώρα στην Serie A είχαν αφίσες του Τότι στα δωμάτιά τους. «Θα πάνε αρκετοί παίκτες μαζί του. Ιδίως εκείνοι της Ρόμα. Είναι τέτοιο είδωλο που θα θελήσουν να συνεργαστούν μ' εκείνον», δήλωσε πρόσφατα ένας Ιταλός μάνατζερ. Και να φανταστεί κανείς πως ο Τότι στις μεταγραφικές περιόδους δεν ενδιαφερόταν ν' ακούσει τίποτα κι αυτό δημιούργησε μια από τις καλύτερες σκηνές στο ντοκιμαντέρ: όταν είπε όχι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που τον ήθελε στη Μίλαν και στον Φλορεντίνο Πέρεθ που τον ήθελε στη Ρεάλ Μαδρίτης.