Ο Αμπέλ Φερέιρα γεμίζει τα... ταμεία της Παλμέιρας

Ο Αμπέλ Φερέιρα γεμίζει τα... ταμεία της Παλμέιρας

Τα 600.000 ευρώ που έδωσε η Παλμέιρας για να πάρει τον Αμπέλ Φερέιρα από τον ΠΑΟΚ ήταν μια από τις καλύτερες επενδύσεις στη σύγχρονη ιστορία του κλαμπ. Ο Πορτογάλος τεχνικός που το περασμένο Σάββατο καθοδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 1-0 επί της Σάντος και στην κατάκτηση του Copa Libertadores, φέρνει... χρήματα στα ταμεία της «Βερντάο», που ο σύλλογος τα έχει μεγάλη ανάγκη.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παλμέιρας τον περασμένο Νοέμβριο, τα έσοδα δεν θα ξεπερνούσαν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι συνολικές απώλειες θα ήταν περισσότερες από 20 εκατομμύρια. Με δεδομένο πως τα οικονομικά των ομάδων της Βραζιλίας δεν είναι όπως αυτά της ευρωπαϊκής ελίτ, το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο.

Να, όμως, που η επιτυχία με τον Αμπέλ Φερέιρα, έχει αλλάξει το πανόραμα. Η πορεία της ως την κορυφή της μεγαλύτερης διοργάνωσης συλλόγων της Αμερικής, της απέφερε σχεδόν 19 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA που θα διεξαχθεί από τις 4 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου στο Κατάρ. Στις 7 Φεβρουαρίου θα παίξει στον ημιτελικό. Το γεγονός πως θα τερματίσει στις τέσσερις πρώτες της εξασφαλίζει 1,65 εκατομμύρια ευρώ. Αν πάρει την 3η θέση θα βάλει στα ταμεία της δύο εκατομμύρια. Αν, πάλι φτάσει στον τελικό θα έχει... σίγουρα 3,5 εκατομμύρια και σε περίπτωση που πάρει τον τίτλο θα πάρει περισσότερα από τέσσερα.

Επειτα έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου Βραζιλίας. Εκεί θ' αντιμετωπίσει τη Γκρέμιο σε διπλούς αγώνες στις 28 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου, με τις ημερομηνίες ν' αλλάζουν λόγω της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Αν πάρει το τρόπαιο, θα βάλει στα ταμεία της άλλα 9,1 εκατομμύρια ευρώ. Για την ώρα είναι εξασφαλισμένα τα μισά μόνο και μόνο από την παρουσία της στον τελικό.

Από τις συμφωνίες της, δε, με τους διάφορες σπόνσορές της αναμένεται να πάρει περίπου άλλα τρία εκατομμύρια ως μπόνους για την κατάκτηση του Copa Libertadores, ενώ το ποσό θ' αυξηθεί σε περίπτωση που σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ή και το Κύπελλο Βραζιλίας.

Τέλος, υπάρχουν και οι μεταγραφές. Η κατάκτηση του Copa Libertadores ανέβασε την αξία των πιο πολλά υποσχόμενων ποδοσφαιριστών της. Ενας από αυτούς είναι ο 18χρονος επιθετικός Γκαμπριέλ Βερόν που κοστολογείται από το κλαμπ στα 60 εκατομμύρια ευρώ και ενδιαφέρονται τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και η Μάντσεστερ Σίτι.