Νύχτα βίας, βανδαλισμών και λεηλασίας καταστημάτων στη Στουτγάρδη

Νύχτα βίας, βανδαλισμών και λεηλασίας καταστημάτων στη Στουτγάρδη

Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν χτες βράδυ σε συμπλοκές με ομάδες νεαρών στο κέντρο της Στουτγάρδη στη Γερμανία σε ένα όργιο βίας, βανδαλισμών και λεηλασίας καταστημάτων, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP. 

«Η κατάσταση είναι εντελώς ανεξέλεγκτη, Εξελίσσεται σε πραγματικές ταραχές», ανέφερε λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκπρόσωπος της αστυνομίας, καθώς μικρές ομάδες ατόμων πέταγαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις ασφαλείας κι έσπαζαν βιτρίνες καταστημάτων.

Η αστυνομία της Στουτγάρδης, μάλιστα, ζήτησε ενισχύσεις από ολόκληρο το κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης της Γερμανίας προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν δε βίντεο με νεαρούς να σπάζουν βιτρίνες και να ξηλώνουν πλάκες από το οδόστρωμα.

Mέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό τι πυροδότησε τις συγκρούσεις με την αστυνομία, ούτε ο ακριβής αριθμός των ατόμων που ενεπλάκησαν σ’ αυτές. Η αστυνομία της γερμανικής μεγαλούπολης έκανε λόγο για εκατοντάδες άτομα, που κυκλοφορούσαν σε μικρές ομάδες.

Στις ταραχές τραυματίστηκαν αρκετά άτομα, ενώ συνελήφθησαν αρκετοί ταραξίες. Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως επεισόδια είχαν γίνει και την περασμένη εβδομάδα μεταξύ νεαρών και της αστυνομίας, αλλά δεν είχαν λάβει τέτοια έκταση.