Ντε Μεζιέρ: Η βάση δεδομένων απαραίτητη στη ζώνη Σένγκεν

Ντε Μεζιέρ: Η βάση δεδομένων απαραίτητη στη ζώνη Σένγκεν

Ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, τόνισε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, ότι η διατήρηση μητρώου ταξιδίου θα ενισχύσει την ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών.

Συγκεκριμένα ο Τόμας ντε Μεζιέρ ανέφερε ότι οι χώρες της ζώνης Σένγκεν πρέπει να συγκεντρώνουν από τους επισκέπτες που προέρχονται από χώρες εκτός της Σένγκεν, όλα τα δεδομένα. Μάλιστα, η βάση αυτή δεδομένων θα πρέπει να περιλαμβάνει το χρόνο και το σημείο εισόδου, όπως και του σημείου από το οποίο εξέρχονται της ζώνης. «Θέλουμε να ξέρουμε ποιος έρχεται στη ζώνη Σένγκεν και πότε πρόκειται να φύγει», τόνισε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός εσωτερικών.

Υποστηρίζοντας την ανάγκη δημιουργίας αυτής της βάσης δεδομένων ο Τόμας ντε Μεζιέρ υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή εκδίδουμε βίζα. Όμως δεν υπάρχει αρχείο που να δείχνει αν κάποιο άτομο στην πραγματικότητα έρχεται ή φεύγει από μια χώρα της ζώνης Σένγκεν. Ένα νέο σύστημα θα μας δείχνει πότε κάποιος παρατείνει τη διαμονή του».  Κατέληξε μάλιστα τονίζοντας ότι αυτό το νέο μητρώο ταξιδιού είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.