Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Έξαλλος με τη συμμαχία των Οικολόγων – Πράσινων με τον Μελανσόν

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Έξαλλος με τη συμμαχία των Οικολόγων – Πράσινων με τον Μελανσόν

Μέσα από τη στήλη τους στη «Le Monde», τρεις πρώην ευρωβουλευτές, ιδρυτικά μέλη της EELV, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Ζοσέ Μποβέ και ο Ζαν Πολ Μπεσέ εξαπέλυσαν επίθεση στη νέα λαϊκή κοινωνική και οικολογική ένωση (Nupes) που ανακοινώθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου.

Το άρθρο των πρώην ευρωβουλευτών έχει τίτλο «Η συμφωνία των Οικολόγων με το κόμμα Μελανσόν είναι μια απάτη»

«Δεν ντρέπεστε, σύντροφοι της Ευρώπης Ecologie-Les Verts; Το να κάνουμε μια συμφωνία με τους κυρίαρχους της La France insoumise (...) ισοδυναμεί, στα μάτια μας, με θυσία του ουσιαστικού: τη δημοκρατική αρχή», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Έχετε καθαγιάσει μια ύβρη χωρίς όνομα», γράφουν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την 1η Μαΐου μεταξύ της EELV και της La France insoumise (LFI). «Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαθέτετε τις συνειδήσεις μας, στο όνομα των σκοτεινών εκλογικών διαπραγματεύσεων;», πρόσθεσαν.

«Είναι αλήθεια ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια περιπέτεια ειρήνης και συνεργασίας, σε αντίθεση με τον καταστροφικό μυστικισμό του Πούτιν, του οποίου είστε, στην πραγματικότητα, συνεργός», ισχυρίστηκαν

«Ανάξια συμφωνία», «θυμός», «αηδία», «άτιμος συμβιβασμός» αναφέρει το άρθρο τονίζοντας πως «Με αυτήν την εξωφρενική συμφωνία, υλοποιείτε μια θεμελιώδη αρχή των κοινωνιών μας, τη δημοκρατία και, την επέκτασή της, την Ευρώπη». «Είναι το πιο πολύτιμο κομμάτι του εαυτού μας που ποδοπατάτε. Δεν μπορούμε παρά να σας εκφράσουμε την οργή και την αποστροφή μας», κατέληξαν.