Ντ. Τραμπ: Η συνάντηση με τον Κιμ απέτρεψε μια πυρηνική καταστροφή

Ντ. Τραμπ: Η συνάντηση με τον Κιμ απέτρεψε μια πυρηνική καταστροφή

Η συνάντησή μου στη Σιγκαπούρη με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν την Τρίτη συνέβαλε στο να αποφευχθεί «μια πυρηνική καταστροφή», έγραψε με εμφανή ικανοποίηση στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο κόσμος έκανε ένα μεγάλο βήμα πίσω από μια δυνητική πυρηνική καταστροφή! Όχι πια εκτοξεύσεις πυραύλων, ούτε δοκιμές πυρηνικών όπλων! Οι όμηροι επέστρεψαν στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους. Ευχαριστώ πρόεδρε Κιμ, η ημέρα μας μαζί ήταν ιστορική!», έγραψε ο Τραμπ.

«Η Βόρεια Κορέα δεν αποτελεί πλέον πυρηνική απειλή»

Φτάνοντας σήμερα στις ΗΠΑ μετά από πολύωρη πτήση, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Βόρεια Κορέα δεν αποτελεί πλέον πυρηνική απειλή.

«Όλοι μπορούν τώρα να αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς απ'' ό,τι την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Δεν υπάρχει πλέον Πυρηνική Απειλή από τη Βόρεια Κορέα. Η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν μια ενδιαφέρουσα και πολύ θετική εμπειρία. Η Βόρεια Κορέα έχει σπουδαίο δυναμικό για το μέλλον. Δεν είναι πλέον το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο πρόβλημα!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

 Just landed - a long trip, but everybody can now feel much safer than the day I took office. There is no longer a Nuclear Threat from North Korea. Meeting with Kim Jong Un was an interesting and very positive experience. North Korea has great potential for the future!

Από την πλευρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρεί ότι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου εξαρτάται από τον αμοιβαίο τερματισμό κάθε ενέργειας που οδηγεί σε αντιπαλότητα ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο και να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση, οι δύο χώρες πρέπει να δεσμευθούν ότι θα σταματήσουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό», μετέδωσε το πρακτορείο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε ότι είναι έτοιμη να επωμιστεί μέρος του αρχικού κόστους της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας, αλλά θα πάρει την απόφαση μόνο εφόσον ξαναρχίσουν επιθεωρήσεις από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).