Ντ. Τραμπ: Η επιδημία του κορονοϊού θα λήξει τον Απρίλιο λόγω ζέστης

Ντ. Τραμπ: Η επιδημία του κορονοϊού θα λήξει τον Απρίλιο λόγω ζέστης

Η επιδημία του νέου κορονοϊού πιθανότατα θα λήξει μέσα στον Απρίλιο, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας προέβλεψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποδίδοντας παράλληλα για ακόμα μια φορά τα εύσημα στην κινεζική ηγεσία για τις προσπάθειες που καταβάλλει για αντιμετώπιση του υγειονομικής κρίσης.

«Μέχρι τον Απρίλιο ή κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η ζέστη σε γενικές γραμμές σκοτώνει αυτού του είδους τους ιούς», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ότι «Αυτό θα ήταν καλό», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε δε, να πλέξει εκ νέου το εγκώμιο για τους κυβερνώντες στην Κίνα και τους τρόπους με τους οποίους διαχειρίζονται την επιδημία, εξαιτίας της οποίας ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 900 άνθρωποι, με τον αριθμό των απωλειών να αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς. «Πιστεύω ότι κάνουν καλή δουλειά. Είχα μια μακρά συζήτηση με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και είναι πολύ αισιόδοξος», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.