Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, 22:23

-A +A

Ντ. Τραμπ: «Εξαιρετικός ηγέτης ο Μητσοτάκης - Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα»

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, 22:23
«Εξαιρετικός ηγέτης ο Μητσοτάκης - Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα»
-A +A

Ως «εξαιρετικό ηγέτη» χαρακτήρισε ο Ντ. Τραμπ τον Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «μέσω των μεταρρυθμίσεων έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αφορμή για να αναφερθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Έλληνα πρωθυπουργό στάθηκε η επίδοση των διαπιστευτηρίων της νέας Ελληνίδας πρέσβη στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, στον Λευκό Οίκο. Κατά την τελετή, ο Ντ. Τραμπ αναφέρθηκε στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Ο Ντ. Τραμπ εξήρε επίσης το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, και σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».

Σημειώνεται ότι η κα Παπαδοπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα, ενώ διετέλεσε διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα