Νέος πρόεδρος της Bundestag ο Schaeuble, με ένα τεράστιο «μαύρο μηδενικό» τον αποχαιρέτισαν στο ΥΠΟΙΚ

Νέος πρόεδρος της Bundestag ο Schaeuble, με ένα τεράστιο «μαύρο μηδενικό» τον αποχαιρέτισαν στο ΥΠΟΙΚ

Ακόμη και ο συνήθως ανέκφραστος και αυστηρός Wolfgang Schaeuble θα πρέπει να «έσπασε» από αυτό τον αποχαιρετισμό. Σήμερα ο Γερμανός πολιτικός ανέλαβε και επισήμως τα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος της Bundestag, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην οποία έλαβε 501 ψήφους υπέρ, 173 ψήφους κατά, ενώ υπήρξαν και 30 αποχές. 

Την ώρα, λοιπόν, που ο Schaeuble ξεκινά την κοινοβουλευτική μάχη απέναντι στο ακροδεξιό κόμμα AfD, 400 εργαζόμενοι στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών φόρεσαν μαύρα κοστούμια και σχημάτισαν ένα τεράστιο «μαύρο μηδενικό» για να του πουν αντίο.

Το μαύρο μηδενικό συμβολίζει το μεγαλύτερο επίτευγμα της οκταετούς θητείας του Wolfgang Schaeuble, που είναι ο ισοσκελισμός του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Γερμανίας. Ο πολύπειρος πολιτικός κατάφερε να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό το 2014, κάτι που συνέχισε με απόλυτη επιτυχία και στη συνέχεια αποδίδοντας ακόμη και πλεονάσματα.

Επίσης σημαντικό για την υστεροφημία του Schaeuble, είναι ότι η κληρονομιά του διατηρείται, καθώς και τα τρία κόμματα που διαπραγματεύονται για τον σχηματισμό κυβέρνησης δηλώνουν ότι προτίθενται να συνεχίσουν την οικονομική σύνεση.

 

Φωτογραφία: SOOC