Νέες απειλές Eρντογάν για τα F-35: Μην μας πουν οι ΗΠΑ να χτυπήσουμε άλλη πόρτα

Νέες απειλές Eρντογάν για τα F-35: Μην μας πουν οι ΗΠΑ να χτυπήσουμε άλλη πόρτα

Νέες απειλές κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, για τα μαχητικά F-35, επαναλαμβάνοντας ότι αν παγώσει η συμφωνία ενδέχεται να στραφεί στη Ρωσία. 

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Star TV προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην κάνει κάποιο νομικό λάθος αναφορικά με τη συμφωνία για την πώληση των υπερσύγχρονων μαχητικών stealth στην Άγκυρα.

«Εμείς λέμε ότι οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός μας εταίρος. Ως τέτοιος στρατηγικός εταίρος μην μας πουν οι ΗΠΑ να χτυπήσουμε άλλη πόρτα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί για τα ρωσικά Σουχόι.

«Εμάς ένα πράγμα μας ενδιαφέρει. Συζήτησα το θέμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ; Το έκανα. Συζητήσαμε γι' αυτό κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αντιπροσωπειών μας; Ναι το κάναμε», είπε.

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές στις 24 Ιουνίου εμφανίστηκε σίγουρος για την νίκη του και μάλιστα από τον πρώτο γύρο.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι θα τελειώσουν στον πρώτο γύρο», είπε βάζοντας ως στόχο το κόμμα του να κατακτήσει πάνω από 300 έδρες στη Βουλή. Κι απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να τον βοηθήσουν να υλοποιήσει το όραμά του: «Αν υπάρχει ισχυρή Βουλή πίσω από τον Πρόεδρο, τότε ο Πρόεδρος θα έχει μια πολύ ταχύτερη διαδικασία λήψης αποφάσεων απ' ό,τι με το τρέχον σύστημα διακυβέρνησης».