Νέα βίντεο από τη συντριβή - Τρεις νεκροί, 179 τραυματίες
Κωνσταντινούπολη

Νέα βίντεο από τη συντριβή - Τρεις νεκροί, 179 τραυματίες

Τρεις νεκροί και 180 τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» της Κωνσταντινούπολης όταν Boeing 737-800 της Pegasus Airlines έφυγε από το διάδρομο προσγείωσης και επεσε σε γκρεμό 30 μέτρων.

Σε βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της συντριβής, φαίνεται το αεροπλάνο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα για τη διαδικασία της προσγείωσης. Στη συνέχεια φαίνεται να καταρρέει το ριναίο σκέλος προσγείωσης, με αποτέλεσμα να αεροπλάνο να σέρνεται αρχικά με το ρύγχος στον διάδρομο και στη συνέχεια να καταλήγει εκτός διαδρόμου όπου και η άτρακτος έσπασε σε τρία κομμάτια.

Σε ένα άλλο βίντεο φαίνονται οι επιβάτες από την καμπίνα του αεροπλάνου, αμέσως μετά τη συντριβή να προσπαθούν να αποχωρήσουν.

Στο τρίτο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που το Boeing 737-800 πέφτει με τη μύτη στο χαντάκι εκτός διαδρόμου, κοντά σε έναν δρόμο που συνδέει δύο αυτοκινητοδρόμους.

Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσίοτητα παράλληλα τον διάλογο του πιλότου με ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή. O αξιωματικός του πύργου ελέγχου ανακοίνωσε στον πιλότο του αεροσκάφους ότι βγήκε εκτός διαδρόμου ενώ αναφέρει την ύπαρξη ισχυρού ουραίου ανέμου και διαφορά στον άνεμο προσέγγισης και στον άνεμο εδάφους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας Τσαχίτ Τουρχάν «το αεροπλάνο μετά την άσχημη προσγείωση παρασύρθηκε».

Ο Γερλίκαγια, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε πως το επιβατικό αεροπλάνο «ολίσθησε για περίπου εξήντα μέτρα» αφού βγήκε από την πίστα πριν «πέσει από ύψος 30 ως 40 μέτρων» σε πρανές. «Το δυστύχημα μπορούσε να έχει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες», τόνισε, υπονοώντας πως το αεροπλάνο θα μπορούσε να είχε εκραγεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu στο αεροπλάνο επέβαιναν 22 αλλοδαποί επιβάτες 12 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διενεργεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, κατά το ίδιο πρακτορείο.

Διαβάστε ακόμα:

Κωνσταντινούπολη: Αεροπλάνο κόπηκε στα τρία - Τρεις νεκροί, 179 τραυματίες

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου στην Κωνσταντινούπολη