Nanya Technology: Νέο εργοστάσιο κατασκευής τσιπ αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Nanya Technology: Νέο εργοστάσιο κατασκευής τσιπ αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η κορυφαία εταιρεία παραγωγής chip μνήμης της Ταιβάν, Nanya Technology, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό να ενισχύσει τη προσφορά  στο συγκεκριμένο κλάδο ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η εγκατάσταση των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων (10,69 δισεκατομμύρια δολάρια) θα βρίσκεται στην πόλη Νέα Ταϊπέι της βόρειας Ταϊβάν και θα είναι το μεγαλύτερο νέο εργοστάσιο της εταιρείας. 

«Η επένδυση θα δημιουργήσει τουλάχιστον 2.000 νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, ο οποίος τόνισε ότι το εργοστάσιο θα ολοκληρωθεί το 2023 και η μαζική παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει το 2024.

Η Nanya είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής μνήμης  DRAM, πίσω από τη Samsung, το SK Hynix και το Micron. Τα τσιπ DRAM χρησιμοποιούνται σε όλα, από υπολογιστές και smartphone έως διακομιστές και συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι ο κορυφαίος κατασκευαστής τσιπ της χώρας, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. αποφάσισε να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο ημιαγωγών στην Αριζόνα και ανακοίνωσε επίσης σχέδιο για τη δημιουργία μιας βάσης ανάπτυξης στην Ιαπωνίας.