Να αποσύρει o ΣΥΡΙΖΑ το συκοφαντικό σποτ ζητά και η ΕΣΗΕΜ-Θ

Να αποσύρει o ΣΥΡΙΖΑ το συκοφαντικό σποτ ζητά και η ΕΣΗΕΜ-Θ

Για συκοφάντηση του δημοσιογραφικού κόσμου από την αντιπολίτευση κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης ( ΕΣΗΕΜ-Θ) και την καλεί να αποσύρει το σποτ για την ενημερωτική καμπάνια “Μένουμε Σπίτι”.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει την αρχή της πλήρους διαφάνειας για κάθε ευρώ που κατευθύνεται από το Δημόσιο στα ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωση του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ “ αποδοκιμάζει την ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συκοφαντήσει τον δημοσιογραφικό κόσμο με ένα σποτ που στιγματίζει τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση ως χρηματιζόμενους από την Κυβέρνηση”.

“Το αίτημα για διαφάνεια σε οποιαδήποτε δαπάνη του Κράτους σχετίζεται με την Ενημέρωση, όσο δίκαιο ή αυτονόητο και αν είναι, δεν μπορεί να υποστηρίζεται από εκστρατείες σπίλωσης ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου. Όταν υιοθετείς και προβάλλεις τη γενίκευση ότι «όλοι οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν», το αποτέλεσμα είναι η συσκότιση και η σύγχυση”, υπογραμμίζει

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ “καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το μήνυμα και να επανορθώσει εμπράκτως και με σαφήνεια τη βλάβη που έχει προκαλέσει με αυτό στον δημοσιογραφικό κόσμο, ακυρώνοντας με όσο γίνεται πιο σαφή και εμφατικό τρόπο την πλαστή εντύπωση που έχει δημιουργήσει στο κοινωνικό σύνολο για τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση”.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση:

“-Να υιοθετήσει την αρχή της πλήρους διαφάνειας, και μάλιστα με διαδικασίες που θα έχουν θεσμικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο για την διαφημιστική δαπάνη της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» αλλά και για κάθε ευρώ που κατευθύνεται από το Δημόσιο στα ΜΜΕ.

-Να εφαρμόσει την απόφαση που έχει πάρει εδώ και μήνες για τα μέτρα στήριξης του Τύπου”.

Η ΕΣΗΕΑ

Υπενθυμίζεται ότι επιστολή στο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη,έχει αποστείλει και  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για video που διασύρει τους Έλληνες δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου».

Η Ένωση Δημοσιογράφων τονίζει πως το προκλητικό video που δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε «στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής».