ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Ν. Παναγιωτόπουλος: Τα ΕΑΣ όχι μόνον δεν πωλούνται, αλλά αναβαθμίζονται με νέες παραγγελίες

Ν. Παναγιωτόπουλος: Τα ΕΑΣ όχι μόνον δεν πωλούνται, αλλά αναβαθμίζονται με νέες παραγγελίες

«Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα όχι μόνον δεν πωλούνται, αλλά αναβαθμίζονται με νέες παραγγελίες», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο πώλησης των ΕΑΣ, παρά υπάρχει σχέδιο επέκτασης και αναβάθμισής τους με νέες παραγγελίες.

Όπως ανακοίνωσε, «θα υπάρξει από κοινού παραγωγή του εθνικού τυφεκίου με ξένη εταιρεία, που θα απογειώσει τις προοπτικές των ΕΑΣ».

«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο έχει ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και ενημέρωσε ότι σε αυτή τη φάση οι εταιρείες συμπαραγωγής αξιολογούνται από τα Γενικά Επιτελεία, με στόχο να προχωρήσει άμεσα το έργο.

Σχετικά με το σκέλος της ερώτησης του κ. Τσίπρα, για το θέμα της μετεγκατάστασης στο Λαύριο των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στον Υμηττό, ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισήμανε ότι η εγκατάσταση θα εκτελεστεί κανονικά και δεν συνεπάγεται καμία αρνητική επίπτωση τόσο στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στα προγράμματα που έχουν αναλάβει.

Συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών Τζέρεμι Κουίν και την πρέσβη στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

Όπως έγραψε ο έλληνας υπουργός στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, «εξετάσαμε την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα και προτάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ