Ν. Μανιαδάκης: «Με πίεζαν να καταθέσω κατά Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα»

Ν. Μανιαδάκης: «Με πίεζαν να καταθέσω κατά Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα»

Χειραγώγηση της εισαγγελικής έρευνας κατήγγειλε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και κατηγορούμενος, πλέον, στην υπόθεση της Novartis καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος καταθέτοντας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, φέρεται να έκανε λόγο για πιέσεις που του ασκήθηκαν προκειμένου να καταθέσει κατά πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα.

Στην κατάθεσή του, η οποία διάρκεσε περίπου πέντε ώρες, ο Νίκος Μανιαδάκης δεν αναφέρθηκε σε πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα αλλά από εισαγγελικούς λειτουργούς σημειώνοντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπήρξαν πολύπλευρες σχέσεις μεταξύ της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της τότε ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Δεν παρέλειψε δέ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες να υποστηρίξει ότι πέραν των σχέσεων αυτών η εισαγγελία Διαφθοράς δεχόταν έλεγχο από την ηγεσίας του Ανώτατου Δικαστηρίου ενώ έκανε λόγο και για χειραγώγηση.

Ο Νίκος Μανιαδάκης στην κατάθεσή του αναφέρθηκε σε ψυχολογικό εκβιασμό που δέχθηκε από τους εισαγγελείς σημειώνοντας πως τον απειλούσαν ότι θα βρεθεί στη θέση του κατηγορουμένου, αν δεν μιλήσει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Εν συνεχεία κατηγόρησε του προστατευόμενους μάρτυρες τονίζοντας πως έχουν  οικονομικά κίνητρα, αφού θα λάβουν ποσοστό από τα οικονομικά πρόστιμα, που πιθανά θα επιβληθούν στην φαρμακοβιομηχανία, ενώ χαρακτήρισε ως «ανακριβή και αναξιόπιστα» πολλά από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει.

«Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο και λογική, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί, η ίδια η Δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει» δήλωσε μετά την πολύωρη κατάθεσή του ενώ απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, ο κ. Μανιαδάκης απάντησε ότι "υπάρχει σκάνδαλο στο φάρμακο, με παράτυπες πρακτικές" για τις οποίες υπήρξαν ενδείξεις που δεν διερευνήθηκαν από τη Δικαιοσύνη.