Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 13:58

-A +A

Ν. Δένδιας: «Ντροπή η υιοθέτηση fake news περί κατάληψης ελληνικού εδάφους»

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 13:58
Ν. Δένδιας: «Ντροπή η υιοθέτηση fake news περί κατάληψης ελληνικού εδάφους»
-A +A

«Είναι ντροπή να υιοθετεί κάποιος fake news και να ισχυρίζεται ότι έχει καταληφθεί έδαφος της χώρας του από ξένη δύναμη» τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχετικά με δημοσιεύματα περί παρουσίας Τούρκων ένστολων σε περιοχή του Έβρου, ενώ προσθέτει ότι «Η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα».

Λίγο νωρίτερα, ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία ρητά διευκρινίζεται ότι «Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος», κάνοντας παράλληλα λόγο για διασπορά fake news σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «κατάληψη» ελληνικού εδάφους από Τούρκους ένστολους στη θέση «Μελισσοκομείο» στο νότιο Έβρο, μετά την αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών απήντησε νωρίτερα εξάλλου και στην κοινή δήλωση των τομεαρχών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα που έχει προκύψει στον νότιο Έβρο με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού και για το οποίο η Ελλάδα απέστειλε διάβημα στην Τουρκία, αναφέροντας ότι «Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα», διερωτώμενος, μεταξύ άλλων αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τα fake news των ακροδεξιών sites.

Επανέρχεται στο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση «οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές: Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής;»

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως «αν αυτό συνέβη, προκειμένου μάλιστα, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ Δένδιας, ‘να μη δημιουργηθεί ένταση στη περιοχή’, αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που απαιτεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη».

Προσθέτει ότι «οι αρχικές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ ότι πρόκειται για fake news ακραίων ιστοσελίδων που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιαψεύστηκαν αμέσως μετά το διάβημα στο οποίο ο ίδιος προχώρησε προς την Τουρκία διότι Τούρκοι στρατιώτες "πραγματοποίησαν μετρήσεις" εντός ελληνικού εδάφους». «Προφανώς το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν προβαίνει σε διαβήματα βάσει ψεύτικων ειδήσεων. Άρα ψευδείς ήταν μόνον οι κατηγορίες προς την αντιπολίτευση», σχολιάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η κυβέρνηση της ΝΔ που «συνηθίζει κατά καιρούς τις εθνικιστικές κορώνες, ιδίως όταν στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες, είναι απόλυτα εκτεθειμένη από τις τελευταίες εξελίξεις που αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία διπλωματική και αμυντική στρατηγική απέναντι στην ολοένα και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα». Σχολιάζει πως «όταν δε μια κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το θέμα δεν είναι τα πολλά ή τα λίγα μέτρα υποχώρησης, αλλά το έλλειμμα στρατηγικής της έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα