Ν. Χαρδαλιάς: Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό κάνει λάθος

Ν. Χαρδαλιάς: Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό κάνει λάθος

Στην επιφυλακή και στην εγρήγορση στην οποία θα πρέπει να παραμείνουν τόσο οι πολίτες όσο και οι αρχές αναφέρθηκε από την Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπογράμμισε πως η χώρα δεν έχει απαλλαγεί από τον κορονοϊό.

«Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό κάνει λάθος», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και προσθέτοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα του ίδιου και του εκπροσώπου του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Το ζήτημα είναι να παραμείνουμε σε επιφυλακή, να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το ζήτημα της εξέλιξης του ιού είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο σε σχέση», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRtimes.gr και πρόσθεσε πως αν ο καθένας τηρεί τα μέτρα είναι πιο εύκολο να σταματήσουν μικροί πυρήνες που μπορεί να δημιουργήσουν πολλαπλασιαστές.

«Δε θα εξαφανιστούν τα κρούσματα», τόνισε και υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα ώστε αυτά να μη δημιουργήσουν πρόβλημα.

Σχετικά με τα πρόσφατα «εισαγόμενα» κρούσματα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι παρακολουθούνται επιδημιολογικά όλες οι χώρες, όχι μόνο οι 29 και με βάση τα δεδομένα και τα σχετικά πρωτόκολλα γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.