Μπρα ντε φερ Κίνας-ΗΠΑ στον ΠΟΕ για την μεταφορά τεχνολογίας

Μπρα ντε φερ Κίνας-ΗΠΑ στον ΠΟΕ για την μεταφορά τεχνολογίας

Ο Κινέζος πρεσβευτής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, Ζανγκ Σιανγκτσέν, απέρριψε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η Κίνα έχει παραβιάσει τις προϋποθέσεις για την συγκρότηση επιχειρηματικών κοινοπραξιών με στόχο την μεταφορά τεχνολογίας. Ο Κινέζος διπλωμάτης υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ επωφελούνται άμεσα από την μεταφορά τεχνολογίας.

Ο Ζανγκ μίλησε σε συνεδρίαση του οργάνου για την επίλυση διαφορών στον ΠΟΕ (DSB), αντιδρώντας στους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει το Πεκίνο καλλιεργούν τις νομικές προϋποθέσεις για τις κινεζικές επιχειρήσεις, προκειμένου να πιέζουν αποτελεσματικά τις ξένες εταιρίες, για την μεταφορά τεχνολογίας στους Κινέζους εταίρους τους.

“Η μεταφορά τεχνολογίας από αμερικανικές εταιρίες στην Κίνα, αποτελεί μια συνηθισμένη επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό γίνεται και στηρίζεται σε όρους που έχουν συμφωνηθεί αμοιβαία από τις επιχειρήσεις, ενώ οι μεταβιβάσεις αυτές αντιπροσωπεύουν την θέληση των εταιριών,” είπε ο Ζάνγκ, υπογραμμίζοντας ότι: “οι αρχές που σχετίζονται με εμπορικά ζητήματα, οι ελευθερίες που προκύπτουν από την εφαρμογή των επιχειρηματικών συμβολαίων, αλλά κι ο ανταγωνισμός της αγοράς, γίνονται σεβαστές πλήρως, από τις μεταβιβάσεις,” τεχνολογίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ