Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι Πανελλαδικές
Ν. Κεραμέως

Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι Πανελλαδικές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν η χρειαστεί, να μετακινηθεί ακόμα και η ημερομηνία των Πανελλαδικών εξετάσεων άφησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων ελήφθη καθαρά για προληπτικούς λόγους, «για να προστατέψουμε μαθητές, καθηγητές και φοιτητές». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, ανέφερε επίσης ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα στην Ελλάδα είναι πιο αυστηρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, «κλείσαμε τα σχολεία για να προλάβουμε την εξάπλωση του κορονοϊού. Είμαστε έτοιμοι στο υπουργείο Παιδείας για όλα τα σενάρια» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν χρειαστεί να παραταθεί το κλείσιμο.

«Αυτή τη στιγμή η αναστολή είναι για 14 ημέρες. Εξετάζουμε τα δεδομένα κάθε στιγμή. Πριν τη λήξη των 14 ημερών, θα το εξετάσουμε πάλι. Υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά», ανέφερε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά» και εξήγησε ότι αυτό θα γίνει είτε με τη μείωση της ώρας διδασκαλίας, σε μισάωρα, είτε με την αναμόρφωση του διδακτικού ωραρίου και την περικοπή περιπάτων. «Αν πάμε σε περισσότερες ημέρες, θα δούμε ενδεχομένως την παράταση της διδακτικής χρονιάς ή την μείωση της ύλης», ανέφερε η κα Κεραμέως.

Εξάλλου, σε χθεσινές δηλώσεις της, αναφορικά με τα σχολεία που είναι ήδη κλειστά και τα οποία θα χάσουν περισσότερες ημέρες, ανέφερε ότι «θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα», ενώ τόνισε ότι «εφόσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».

Τέλος, επανέλαβε ότι οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι, και σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους.

Διαβάστε ακόμα:

Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια για 14 ημέρες σε όλη τη χώρα

Υπ. Παιδείας: Κλείνουν όλα τα φροντιστήρια για τις επόμενες ημέρες

Υπεγράφη η ΚΥΑ για κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων - Τι προβλέπει