Μπλακ άουτ στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Μπλακ άουτ στην ανατολική Θεσσαλονίκη

 

Αποκαταστάθηκε στις 3:30 το μεσημέρι η ηλεκτροδότηση σε τμήματα των περιοχών Αναλήψεως, Βούλγαρη και Μαρτίου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, που επηρεάστηκαν από διπλή βλάβη που προέκυψε σε υπόγειο καλώδιο Μέσης Τάσης, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Η πρώτη βλάβη στο υπόγειο καλώδιο προέκυψε περί τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο όπως επισημαίνει ο Διαχειριστής, προέκυψε και δεύτερη βλάβη περίπου δύο ώρες μετά, στερώντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα εφεδρικής τροφοδοσίας που υφίσταται στα υπόγεια καλώδια. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και διαβεβαιώνει πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.

Εξαιτίας της πολύωρης διακοπής πολλά καταστήματα και δεκάδες επιχειρηματίες επλήγησαν, ιδιαίτερα όσοι εμπορεύονται ευπαθή προϊόντα, όπως παγωτά, αλλαντικά και κρέατα. 

Σημειώνεται πως η διακοπή ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες σε μεγάλο τμήμα της ευρύτερης περιοχής των οδών Μαρτίου – Βούλγαρη στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, λόγω υπόγειας διπλής βλάβης σε δύο μετασχηματιστές του δικτύου. 

Το Κέντρο βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) άρχισε χθες, λίγο μετά τη 1 τη νύχτα, να λαμβάνει αναφορές για διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή και συγκεκριμένα στις οδούς Στρωμνίτσης, Βούλγαρη, Καθηγητή Παπαδάκη, Αχιλλέως Σαμοθράκη, Ρήγα Φεραίου, Χαλκιδικής και Μακεδονίας, Σόλωνος, Καρακάση.

Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσαν στις 5 τα ξημερώματα ότι πρόκειται για υπόγεια βλάβη στο δίκτυο.

Πρόκειται μάλιστα για δύο βλάβες σε ισάριθμους μετασχηματιστές όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Σπύρος Γαβράς. «Υπάρχει αλληλουχία ηλεκτροδότησης διαδοχικών μετασχηματισμών. Στην συγκεκριμένη ομάδα 10 μετασχηματιστών έχουμε πρόβλημα γιατί βλάβες παρουσιάστηκαν στον πρώτο και παράλληλα στον δέκατο μετασχηματιστή. Αυτή η αλληλουχία των μετασχηματιστών θα μας έδινε τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσουμε την περιοχή, αν η βλάβη ήταν μόνο στον ένα μετασχηματιστή», σημείωσε ο κ. Γαβράς.

«Η μία βλάβη εντοπίστηκε στην περιοχή Δελφών και Π. Συνδίκα και η δεύτερη περίπου στην περιοχή Βούλγαρη», συμπλήρωσε.