ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2017η
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι δολοφόνος - Τον έχω προειδοποιήσει ότι θα πληρώσει το τίμημα

Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι δολοφόνος - Τον έχω προειδοποιήσει ότι θα πληρώσει το τίμημα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε ευθέως τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας τον «δολοφόνο» ο οποίος θα πληρώσει το τίμημα των πράξεών του και ιδιαίτερα για τις παρεμβάσεις του Κρεμλίνου στην αμερικανική επικράτεια.

«Θα πληρώσει το τίμημα», είπε ο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε για τον Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος στο δίκτυο ABC. «Είχαμε μια μακρά συζήτηση, αυτός και εγώ, - τον γνωρίζω σχετικά καλά - και του είπα: Σε ξέρω και με ξέρεις. Εάν αποδειχθούν όσα μαθαίνω, τότε ετοιμαστείτε».

Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι δολοφόνος, ο Μπάιντεν απάντησε: «Ναι το πιστεύω».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχουν ζητήματα που μπορεί οι δύο πλευρές να συνεργαστούν προς το κοινό τους συμφέρον, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σημειώνεται ότι χθες το Γραφείο Εθνικών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις ξένες παρεμβάσεις στις εκλογές του 2020 η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Ρωσία παρενέβη εκτενώς στοχεύοντας στη «δυσφήμιση» της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν.