Μπ. Νετανιάχου: Οι ΗΠΑ έχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα

Μπ. Νετανιάχου: Οι ΗΠΑ έχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα

Στο πλευρό των ΗΠΑ βρίσκεται το Ισραήλ και στον "δίκαιο αγώνα" τους όπως δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Η δήλωση έρχεται μετά την εσπευσμένη απόχώρησή του Νετανιάχου από την Ελλάδα έπειτα από τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη από τις ΗΠΑ.

"Ο Πρόεδρος Τραμπ αξίζει τα εύσημα καθώς ενήργησε γρήγορα, δυναμικά και αποφασιστικά. Το Ισραήλ βρίσκεται στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών στον δίκαιο αγώνα τους για ειρήνη, ασφάλεια και αυτοάμυνα», δήλωσε.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο, η Ουάσινγκτον έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα και ο Σουλεϊμανί ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο αθώων πολιτών.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός επέστρεψε στο Ισραήλ, όπου ο υπουργός Άμυνας Ναφτάλι Μπένετ και άλλοι αξιωματούχοι του Στρατού σύντομα θα συναντηθούν στο Τελ Αβίβ πραγματοποιώντας έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας.

Οι ισραηλινές πρεσβείες και τα προξενεία σε όλο τον κόσμο έχουν τεθεί σε συναγερμό μετά το χτύπημα των ΗΠΑ στον ιρανό στρατιωτικό ηγέτη.

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι απεργίες διεξήχθησαν υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Donald Trump και αποσκοπούσαν στην «αποτροπή μελλοντικών σχεδίων του Ιράν».