Μόσχα: Έριξαν κόκκινη μπογιά στην πρεσβεία της Πολωνίας - Βίντεο

Μόσχα: Έριξαν κόκκινη μπογιά στην πρεσβεία της Πολωνίας - Βίντεο

Βίντεο, στο οποίο καταγράφονται τρία άτομα να προσεγγίζουν την πρεσβεία της Πολωνίας στη Μόσχα και δυο εξ αυτών να ρίχνουν κόκκινη μπογιά σε πινακίδα με επιγραφή και στην πόρτα του κτιρίου, δημοσιεύει το ουκρανικό NEXTA, δυο ημέρες μετά το επεισόδιο με τη ρίψη αντίστοιχης κόκκινης μπογιάς στον Ρώσο πρέσβη στην Βαρσοβία, κατά τη διάρκεια κατάθεσης λουλουδιών σε νεκροταφείο των Σοβιετικών στρατιωτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλωτές που επιτέθηκαν στον Ρώσο πρέσβη καταγράφτηκαν σε βίντεο που πόσταρε στον λογαριασμό της στο Twitter η ανταποκρίτρια της Washington Post η οποί και ισχυρίστηκε πως παρότι δεν ακούγεται ήχος, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε «φασίστες» προς τη ρωσική αντιπροσωπεία.

Για το εν λόγω περιστατικό εκλήθη στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ο πρεσβευτή της Πολωνίας Κριζστόφ Κραγιέφσκι, όπως μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Πάντως η ρωσική πρεσβεία σε ανακοίνωση που κοινοποίησε σήμερα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανέφερε ότι «το κλείσιμο της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία δεν εξετάζεται, εκτός εάν οι πολωνικές αρχές καταστήσουν αδύνατη τη λειτουργία της», ενώ την ενέργεια των διαδηλωτών στη Βαρσοβία καταδίκασε νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας. 

Το βράδυ το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την Πολωνία συγγνώμη για το περιστατικό με τον πρέσβη και εγγυήθηκε την ασφάλεια των υπαλλήλων ξένων αποστολών.