Μητροπολίτης Δωδώνης: Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα, αλλά ο Τζανακόπουλος «έκαψε» τη συμφωνία

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 10:22
-A +A
Μητροπολίτης Δωδώνης: Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα, αλλά ο Τζανακόπουλος «έκαψε» τη συμφωνία

Αιχμές κατά Ιεραρχών, που μπήκαν στη μάχη της διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, άφησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ενώ παράλληλα εξαπέλυσε βολές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έκαψε» τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου με τις δηλώσεις του.

«Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα» δήλωσε για τους χειρισμούς του κ. Ιερώνυμου στο θέμα. «Κάποιοι βγήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής... Τους εκτιμώ, η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα», τόνισε.

«Η Εκκλησία πορεύεται, δεν πολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται» σχολίασε ακόμα με νόημα. «Άλλο τα λόγια άλλο τα γραπτά» παρατήρησε για τις κοινές δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό. «Ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με άλλους κάνανε πλάνο» είπε για τη συμφωνία. «Και το πλάνο λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία αν δεν εφαρμοστούν όλα (τα προβλεπόμενα)», επισήμανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάηκε το θέμα όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί… Έδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και "κρέμασε στα μανταλάκι" 10.000 κληρικούς».

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος επέμεινε, τέλος, ότι οι 10.000 κληρικοί θα πληρώνονται με επίδομα.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα