Μήνυμα Πούτιν σε Ερντογάν για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Μήνυμα Πούτιν σε Ερντογάν για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Τη σοβαρή του ανησυχία για τις ενέργειες των εξτρεμιστών στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ εξέφρασε ο Βλ. Πούτιν στον Τ. Ερντογάν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή, με τον Ρώσο πρόεδρο να διαμηνύει ότι η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Συρίας πρέπει να γίνει σεβαστή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρελμίνου, στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών «βρέθηκε για μια ακόμη φορά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην επαρχία Ιντλίμπ». «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την σοβαρή του ανησυχία για τις συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες των εξτρεμιστικών ομάδων», προσθέτει η Μόσχα. 

Επιπλέον αναφέρεται πως «δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα του άνευ όρων σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας».

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν επίσης να καταστήσουν πιο ενεργές τις διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργείων για την κατάσταση στο Ιντλίμπ και ιδιαίτερα μεταξύ των υπουργείων Άμυνας.

Το Κρεμλίνο καταλήγει πως Πούτιν και Ερντογάν υπογράμμισαν επίσης «τη σημασία της συνεπούς εφαρμογής των αποφάσεων της διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη».