Μιλώντας σε αγνώστους – To νέο βιβλίο του Malcom Gladwell

Μιλώντας σε αγνώστους – To νέο βιβλίο του Malcom Gladwell

Ποιοι είναι οι εσωτερικοί μηχανισμοί που μπαίνουν σε λειτουργία όταν συναντούμε αγνώστους και μας κάνουν να τους εμπιστευτούμε αυθόρμητα; Πώς κατάφερε ο Φιντέλ Κάστρο να ξεγελάσει τη CIA επί τριάντα χρόνια; Γιατί ο Νέβιλ Τσάμπερλεϊν πίστευε ότι θα μπορούσε να εμπιστευτεί τον Αδόλφο Χίτλερ; Γιατί είμαστε τόσο κακοί στο να κρίνουμε κάποιον, να διαβάζουμε ένα πρόσωπο, να εντοπίζουμε ένα ψέμα;

Αυτή είναι η κεντρική θεματολογία του νέου βιβλίου του Μάλκολμ Γκλάνγουελ που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 10 Ιουνίου από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος σε μετάφραση της Δάφνης Παπαδούδη.

Ο Μάλκολμ Γκλάνγουελ είναι είναι συγγραφέας πέντε ΝΥ Times Best Seller βιβλίων, οικοδεσπότης του podcast Revisionist History και διατηρεί μόνιμη στήλη στο περιοδικό The New Yorker.

Έχει ανακηρυχθεί ως ένα από τα «100 επιδραστικότερα άτομα» από το περιοδικό Time και ένας από τους «κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές» από το περιοδικό Foreign Policy. Eργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Washington Post. Γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στο Οντάριο του Καναδά, ενώ σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον Γκλάντγουελ λοιπόν, κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τα εργαλεία και τις στρατηγικές που εφαρμόζουμε για να κατανοήσουμε τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Μέσα από παζλ, συναντήσεις και παρεξηγήσεις –από ελάχιστα γνωστές ιστορίες μέχρι περίφημες νομικές υποθέσεις– το Μιλώντας σε αγνώστους αποτελεί ένα απροσδόκητο ταξίδι στην Ιστορία και την ανθρώπινη ψυχολογία.

Μετά τα best seller Δαβίδ και Γολιάθ και Άνθρωποι που ξεχωρίζουν, ο Μάλκολμ Γκλάντγουελ προσφέρει έναν οδηγό για ταραγμένους καιρούς, επειδή... οι άγνωστοι δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση.

Καλύτερο βιβλίο για το 2019 από τους The Financial Times, Chicago Tribune, Bloomberg

Είπαν για το βιβλίο:

- Oprah Winfrey: «Αυτό το βιβλίο αλλάζει όχι μόνο τον τρόπο που βλέπεις τους αγνώστους αλλά και το πώς βλέπεις τον εαυτό σου.»

- Los Angeles Times: «Σε μια εποχή που ο κόσμος νιώθει την απίστευτη περιρρέουσα πόλωση, ένα βιβλίο που εξετάζει τους πολυποίκιλους τρόπους με τους οποίους παρερμηνεύουμε τους άλλους ή αποτυγχάνουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους μοιάζει περισσότερο απαραίτητο από ποτέ…»

- Forbes: «Ο Γκλάντγουελ χρησιμοποιεί πειστικά παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο για να μας αποκαλύψει τα πώς και τα γιατί που κρύβονται πίσω από την αλληλεπίδρασή μας με τους ανθρώπους που προσπαθούμε να κατανοήσουμε.»