Μιλγουόκι Μπακς: Αποχή από αγώνα των πλέι-οφ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία

Μιλγουόκι Μπακς: Αποχή από αγώνα των πλέι-οφ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία

Την απόφαση να μην κατέβουν να αγωνιστούν στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των πλέι-οφ του NBA απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ έλαβαν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη αστυνομική βία στις ΗΠΑ σε βάρος των Αφρομερικανών, με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε βάρος του Τζέικομπ Μπλέικ στο Ουισκόνσιν.

Πιο αναλυτικά, οι παίκτες του Μιλγουόκι αποφάσισαν να απέχουν από το παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος), με αποτέλεσμα η αναμέτρηση κόντρα στους Μάτζικ να κατακυρωθεί υπέρ της ομάδας του Ορλάντο.

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποφάσισε να γίνει η πρώτη που μποϊκοτάρει τα πλέι οφ του ΝΒΑ διαμαρτυρόμενη για την αστυνομική βία, την ανισότητα και όσα γίνονται σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, προλαβαίνοντας τους Ράπτορς και τους Σέλτικς που συζητούν για να μην κατέβουν στον αυριανό μεταξύ τους πρώτο ημιτελικό της Ανατολής.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δίκτυο ESPN, η διοίκηση του NBA αποφάσισε πριν από λίγα λεπτά την αναβολή όλων των αναμετρήσεων που ήταν προγραμματισμένες για την Τετάρτη, καθώς οι παίκτες των ομάδων αποφάσισαν να μην κατέβουν να αγωνιστούν στις προγραμματισμένες αναμετρήσεις.

AP Photo/Ashley Landis