7ος χρόνος, ημέρα 2221η
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Μικροεπεισόδια μετά την πορεία για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Μικροεπεισόδια μετά την πορεία για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα αγνώστων μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, έριξε πέτρες και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απώθησαν με χημικά. Η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας «κατά την αποχώρηση των συγκεντρωθέντων, μία ομάδα (60) περίπου ατόμων επιτέθηκε με ρίψη μολότοφ και φωτοβολίδων σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, που βρισκόταν σε παράπλευρη οδό, σε ικανή απόσταση από την πορεία, η οποία με τις κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων τα απώθησε».

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η μαζική αντιφασιστική πορεία για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με κεντρικά συνθήματα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» και «8 χρόνια. Μην τους φοβάσαι, στον φόβο σου ποντάρουν» αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Νίκαια.

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν πανό, στο οποίο είχαν ζωγραφιστεί τα ματωμένα πρόσωπα θυμάτων ρατσιστικής, φασιστικής, αστυνομικής και έμφυλης βίας. Το πανό κρατούσαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων.

Όταν η πορεία έφτασε στο μνημείο Μάντρας Μπλόκου της Κοκκινιάς η Μάγδα Φύσσα καθώς και άλλοι διαδηλωτές, άφησαν λουλούδια έξω από το μνημείο, φωνάζοντας «αθάνατοι», τιμώντας με αυτό τον τρόπο όσους θυσιάστηκαν στη μάχη ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό.