Μιχαηλίδου: Όταν πήγα να παραλάβω τη θέση στο υπουργείο, μου έδειξαν τη γραμματεία

Μιχαηλίδου: Όταν πήγα να παραλάβω τη θέση στο υπουργείο, μου έδειξαν τη γραμματεία

Για τα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εργασία τους, αλλά και στην αντιμετώπιση που είχε όταν για πρώτη φορά στο υπουργείο για να παραλάβει το γραφείο της,  αναφέρθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου, παραδεχόμενη ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν της έδειξαν το γραφείο της γραμματέας και όχι της υπουργού.

Καλεσμένη σε χθεσινή νυχτερινή εκπομπή του Ant1 η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε αρχικά ότι «πολλές φορές το λένε με έκπληξη. Είναι πολύ όμορφη αλλά και έξυπνη! Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο. Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη. Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε».

«Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο σε μια κοινωνία. Την πρώτη μέρα που πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μου είπαν καλοπροαίρετα όχι από εκεί… εκεί πάει η Κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα», είπε.

«Όταν πήγα στο Υπουργείο να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες μου έδειξε τα γραφεία της γραμματείας. Όλα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν κι ας έχουν πλέον οι γυναίκες θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων. Δεν έχουμε ίση φωνή», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις υιοθεσίες στην Ελλάδα, είπε ότι έχει πλέον απλοποιηθεί η διαδικασία και από τα 2.200 παιδιά πλέον μόνο τα 1.450 παραμένουν σε ιδρύματα. Κυρίως πρόκειται για παιδιά των οποίων η οικογένειά τους έχει κριθεί ακατάλληλη να τα φροντίσει κυρίως λόγω κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Ανέφερε ακόμη το στο paidi.gov.gr, την ανοιχτή πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την πρόσβαση και ενημέρωση όλων των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν το παιδί και τις υιοθεσίες.

Σχετικά με τις σοκαριστικές καταγγελίες για το ορφανοτροφείο όπου γίνονταν κακοποιήσεις παιδιών, είπε ότι θεώρησε σωστό να μην αποκαλύψει το όνομά του αφού κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε τα παιδιά που είναι εκεί αφού είναι ήδη στιγματισμένα.