Μιχ. Καλογήρου: Εμείς θα καταργήσουμε το αυτόφωρο... πρώτοι!

Μιχ. Καλογήρου: Εμείς θα καταργήσουμε το αυτόφωρο... πρώτοι!

Σε μια προσπάθεια να δοθεί απάντηση στην ξεκάθαρη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς το θέμα της κατάργησης του αυτοφώρου για τα αδικήματα που αφορούν στον Τύπο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ... θα το κάνει πρώτη.

Παραγνωρίζοντας ενδεχομένως ότι το γεγονός αναδείχθηκε με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε υπουργός της Κυβέρνησης, ο Πάνος Καμμένος, που τυγχάνει και κυβερνητικός εταίρος διά των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε να επικρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «κρούει θύρες ανοιχτές δεσμευόμενος για την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας στα εγκλήματα που τελούνται δια του Τύπου». «Και αυτό διότι» όπως ανέφερε ο κ. Καλογήρου «έχει γνωστοποιηθεί ότι επίκειται η αναμόρφωση της διαδικασίας του αυτόφωρου εγκλήματος για συγκεκριμένες κατηγορίες πλημμελημάτων μετά την τελική επεξεργασία των σχεδίων των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για τους Ποινικούς Κώδικες»

Στο πλαίσιο αυτό και για να δείξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαγγέλλει παρεμβάσεις μετά την Κυβέρνηση ο υπουργός Δικαιοσύνης ενέπλεξε και τον «υποκατώτατο μισθό». Όπως σημείωσε «Μετά τον «υποκατώτατο» μισθό τον οποίο δεσμεύτηκε να καταργήσει, μόλις μετά την έκφραση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης για … κατάργησή του, ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά κρούει θύρες ανοιχτές»

Τέλος κατηγόρησε τον πρόεδρος της Ν.Δ. ότι προσπαθεί «να δημιουργήσει για την Ελλάδα τη στρεβλή εικόνα μιας χώρας, που βρίσκεται μακριά από τις ευρωπαϊκές αρχές του κράτους δικαίου».

Πάντως πρέπει να αναφερθεί ότι ο κ. Καλογήρου επιτίθεται στον κ. Μητσοτάκης σχετικά με το κράτος δικαίου τη στιγμή που Δικαστές και Εισαγγελείς έχουν κατ επανάληψη και επισήμως κατηγορήσει τη σημερινή κυβέρνηση για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.