Μετρητά σε όλους από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας

Μετρητά σε όλους από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας

Η Ιαπωνική κυβέρνηση αναμένεται να δώσει το ποσό των 100.000 γιεν σε κάθε πολίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε. 

Το ποσό (περιπου 900 ευρώ) θα δοθεί σε όλους ανεξαιρέτως τους Ιάπωνες χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια. Παρότι η κυβέρνηση Άμπε είχε δώσει μετρητά 300.000 γιεν (2.784 δολ.), σε νοικοκυριά των οποίων το εισόδημα κρίθηκε ότι  επλήγη από τον κορονοϊό, το μικρό κόμμα Komeito εταίρος του LDP, ζήτησε να επεκταθεί το μέτρο για όλους τους πολίτες. 

Το σχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού, το οποίο καταρτίστηκε για τη χρηματοδότηση ενός πακέτου τόνωσης ύψους 1 τρισ. δολ, που παρουσίασε η διοίκηση του Άμπε την περασμένη εβδομάδα, χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου για να τεθεί σε ισχύ.

Είναι σπάνιο για την κυβέρνηση να κάνει αλλαγές στο σχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο χαρτογραφείται προσεκτικά από το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες απόψεις των πολιτικών.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και έξι άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Οζάκα, με περισσότερα από 9.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο και σχεδόν 200 θανάτους.

Ωστόσο, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση του ιού, και άλλες περιοχές ζήτησαν να προστεθούν στο lockdown.