Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πάνω από 110.000 πολίτες έχουν ψηφίσει - Θα δοθεί παράταση αν χρειαστεί

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πάνω από 110.000 πολίτες έχουν ψηφίσει - Θα δοθεί παράταση αν χρειαστεί

Πολύ μεγάλη είναι η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου στο ΚΙΝΑΛ με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έως τώρα έχουν ήδη ψηφίσει πάνω από 110.000 πολίτες, με τη διαδικασία να εξελίσσεται κανονικά. Η συμμετοχή είναι είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη το 2017 και αν απαιτηθεί θα δοθεί παράταση στην εκλογική διαδικασία. Είναι ενδεικτικό τις μέχρι 10:30 είχαν ψηφίσει 51.500 πολίτες.

Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ). Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα. 

Παράλληλα, έχουν προσέλθει στις κάλπες και οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία, κάνοντας δηλώσεις για την εκλογική διαδικασία και το μέλλον του κόμματος.

Λοβέρδος: Να ξεπεράσουμε τη συμμετοχή του 2017

«Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη μπροστά. Καλώ όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες να προσέλθουν σήμερα στη δημοκρατική μας κάλπη. Είναι η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει η Ελλάδα μας ψηλά» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος αφότου ψήφισε στη Μεταμόρφωση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017», ενώ έστειλε «μήνυμα δύναμης, σεμνότητας και ενότητας».

Χρηστίδης: Να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής

«Ξημερώνει μια ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης. Μια ημέρα που θα τολμήσουμε για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής» τόνισε ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος ψήφισε στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων.

«Πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά χωρίς την όποια δε θα βρισκόμασταν εδώ, χωρίς την προσπάθειά της, χωρίς τη δουλειά της, χωρίς την τόλμη της όλα τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.

Ανδρουλάκης: Καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία

Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Ηρακλείου ψήφισε λίγο πριν τις δέκα το πρωί ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, που έστειλε μήνυμα ενότητας. «Καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας, να μας τιμήσουν σήμερα στις διαδικασίες μας. Ζήτω να πάρουν την υποψηφιότητα μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας, ως δύναμη ρεαλισμού να ξανά πρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Παπανδρέου: Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος

«Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος» τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου αφότου ψήφισε στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου.

«Θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας» δεσμεύθηκε.

Γερουλάνος: Η αλλαγή είσαι εσύ

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημίας, ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος αφού ψήφισε δήλωσε τα εξής:

«Καλή μέρα σήμερα. Ο κόσμος είναι στις κάλπες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και γι’ αυτό η πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε δείχνει πως το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και γι΄αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε ότι έχουμε καταφέρει αυτό τον καιρό. Θέλω να πω στους πολίτες που μας ακούν σήμερα, να πάνε να ψηφίσουν. Η αλλαγή είσαι εσύ».

Καστανίδης: Ανάταση στη δημοκρατική παράταξη

«Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, έξω από το εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη, όπου γύρω στις 11.30 το πρωί, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε για να ψηφίσει.

«Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, όλα τα μέλη, οι φίλοι και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Και ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο. Και γι΄αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία σμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία. Τα μηνύματα που έχουμε απ' όλη την Ελλάδα, είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που συμμετέχει, σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά στη δημοκρατιή παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου, γιατί πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε ο κ. Καστανίδης.