Άδωνις Γεωργιάδης: Μέχρι την M. Τρίτη σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ

Μέχρι την M. Τρίτη σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ

Σε λειτουργία θα έχει τεθεί έως τη Μεγάλη Τρίτη η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για τη χορήγηση των 800 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις έως 5 εργαζόμενους, διαβεβαίωσε ο  υπουργός Ανάπτυξης, ενώ δεσμεύτηκε πως δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, εν μέσω κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε ακόμα ότι τα στοιχεία για τις μεταχρονολογημένες επιταγές είναι πάρα πολύ καλά, καθώς κανονικά στην ώρα τους πληρώθηκαν το 87% των επιταγών χωρίς να γίνει χρήση του δικαιώματος προστασίας από τους εκδότες τους και τόνισε ότι το γεγονός αυτό είναι δείγμα υγείας της ελληνικής οικονομίας.

Για το θέμα των πλειστηριασμών, σε συνέντευξή του στο Mega, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση εν μέσω κορονοϊού να γίνει οποιοσδήποτε πλειστηριασμός α' κατοικίας» αν και όπως συμπλήρωσε, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών.

 Όπως σημείωσε: «οι δανειστές μας έχουν κάποια επιχειρήματα, το κυριότερο είναι το γνωστό περί της κουλτούρας πληρωμών και εκκαθάριση κόκκινων δανείων των τραπεζών, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και μπορείτε να είστε σίγουροι πως η κυβέρνηση έχει τα κατάλληλα επιχειρήματα για να φτάσει στο βέλτιστο αποτέλεσμα».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια, αλλά η οποιαδήποτε απόφαση θα υπάρξει μέσα από διάλογο με τους θεσμούς και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει να υπάρξει παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου.

 Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν στην απόφαση μίας γενικευμένης μείωσης ενοικίων στις επιχειρήσεις, λόγω της κρίσης του κορονοϊού και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την ανακοίνωση νέων ρυθμίσεων προκειμένου να επαναλειτουργήσει η οικονομία μετά το τέλος της καραντίνας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός επισήμανε πως το εμπόριο παραμένει ζωντανό εν μέσω καραντίνας, καθώς στο ηλεκτρονικό εμπόριο υπάρχει εκτόξευση των πωλήσεων και υπογράμμισε ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα έστω και λίγες εισπράξεις να φέρει σε μια επιχείρηση αυτό την βοηθά ουσιαστικά για την επάνοδο μετά τα περιοριστικά μέτρα και πρότεινε να δημιουργήσουν e-shop και όσες επιχειρήσεις δεν έχουν.