Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος

Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον πρίγκιπα και μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας καθώς και για τους δεσμούς της χώρας μας με τη Μεγάλη Βρετανία. Αμέσως μετά, έδωσε στον πρίγκιπα μια εικόνα της Παναγίας ως  δώρο. Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Κάρολος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την υποδοχή που τπυ επιφύλαξε. 

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας και η σύζυγός του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Αγίας Ειρήνης όπου περπάτησαν στην πλατεία. Ακολούθως προσκύνησαν στην εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέα, όπου και έμειναν περίπου 15 λεπτά. 

Μόλις το πριγκιπικό ζεύγος βγήκε από την εκκλησία, αντίκρυσε πολλούς συγκεντρωμένους και χαιρέτησε πολλούς εξ'' αυτών διά χειραψίας, πριν αρχίσουν να κατευθύνονται για το συμμαχικό νεκροταφείο στο Παλαιό Φάληρο. 

Η περιήγηση του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του συνεχίστηκε με την επίσκεψή τους στον Πειραιά και στο βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo, το oποίο συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη καθώς και στην ακταιωρό της βρετανικής συνοριακής δύναμης HMC Valiant που συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο. Από εκεί, απέπλευσε με προορισμό το Φάληρο όπου επισκέφτηκε το θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη «Ολυμπιάς» ενώ να σημειωθεί πως τον πρίγκιπα συνόδευε η πρέσβυς της Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ.

Αφού ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους σήμερα στην Αθήνα, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του αύριο θα επισκεφθούν την Κρήτη.

Φωτογραφίες: Intime News και Eurokinissi