7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Με καλοκαιρινό καιρό το Πάσχα - Μέχρι και 39 βαθμούς η θερμοκρασία

Με καλοκαιρινό καιρό το Πάσχα - Μέχρι και 39 βαθμούς η θερμοκρασία

Με υψηλές θερμοκρασίες θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των θερμών αερίων μαζών που καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο.

Η θερμοκρασία των αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να είναι έως και 16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση τιμή της.

Η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους μεταξύ των οποίων η νεφοκάλυψη, η εκδήλωση φαινομένων και οι τοπικοί άνεμοι.

Σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το οποίο λαμβάνει υπ’ όψιν τις παραπάνω παραμέτρους, η θερμοκρασία τόσο το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και Νότιας χώρας θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η διακύμανση της μέγιστης θερμοκρασίας στα 5 μεγαλύτερα αστικά κέντρα έως την Κυριακή του Πάσχα.