Ματίνα Παγώνη: Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε για το Πάσχα

Ματίνα Παγώνη: Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε για το Πάσχα

Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το Πάσχα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εορταστεί φέτος με αποστάσεις και μάσκες, τόνισε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας που θα προηγηθεί του Πάσχα είναι εκείνα που θα κρίνουν το αν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε από νομό σε νομό, επισήμανε.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, η κ. Παγώνη έκανε την εκτίμηση ότι τα κρούσματα θα μειωθούν και η εικόνα θα είναι καλύτερη τις επόμενες εβδομάδες, όμως ο αριθμός των διασωληνωμένων θα αργήσει να αποκλιμακωθεί.

Η κ. Παγώνη τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη που υπάρχει για χέρια στο σύστημα υγείας. Είναι αναγκαίες οι προσλήψεις, υποστήριξε, ειδικότερα σε παθολόγους, πνευμονολόγους, γενικούς γιατρούς και αναισθησιολόγους, και αυτές μπορούν να γίνουν άμεσα από τις λίστες, που υπάρχουν.

Η κ. Παγώνη ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και στο γενικό κρατικό «Γ. Γεννηματάς». Όπως είπε χαρακτηριστικά, αναγκάστηκαν και σε αυτό το μεγάλο νοσοκομείο να μετατρέψουν μέσα σε μια μέρα ένα τμήμα σε κλινική covid ώστε να εξυπηρετηθούν κι άλλα περιστατικά, προσθέτοντας περίπου 60 κλίνες στη μάχη κατά της πανδημίας.

Αναφορικά με τα self test, η κ. Παγώνη εκτιμά ότι θα βοηθήσουν στην καλύτερη επιδημιολογική εικόνα της κοινότητας. Έτσι, επισήμανε, θα μπορεί να απομονώνεται ο ασυμπτωματικός φορέας.