Μαλαισία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των ερευνών της πτήσης MH370

Μαλαισία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των ερευνών της πτήσης MH370

Η Μαλαισία απέρριψε σήμερα προηγούμενα δημοσιεύματα του Τύπου ότι είχε καταλήξει σε μια συμφωνία του τύπου «no cure no fee» (σ.σ. που σημαίνει ότι δεν θα λάβει αμοιβή εάν οι έρευνες αποβούν άκαρπες) με μια αμερικανική εταιρία για να εκκινήσει και πάλι την επιχείρηση έρευνας για την πτήση MH370 που αγνοείται από το 2014, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Η ομάδα Αντιμετώπισης για το MH370 έχει λάβει αρκετές προτάσεις από μια σειρά ενδιαφερόμενες πλευρές για την αναζήτηση του MH370, δήλωσε σε ανακοίνωση ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προσθέτοντας ότι αυτές οι προσφορές έχουν εξεταστεί λεπτομερώς από την ομάδα και οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Κίνας έχουν ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή.

Σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση της Μαλαισίας επέτρεψε στην ομάδα να προχωρήσει με τη διαπραγμάτευση με την Ocean Infinity, δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρία. Πρόσθεσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και έχουν συμφωνηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις με την Ocean Infinity, η Μαλαισία θα ζητήσει τότε τη συναίνεση της Αυστραλίας και της Κίνας για να προχωρήσει με τις έρευνες αναζήτησης του MH370.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Αυστραλό υπουργό Μεταφορών Ντάρεν Τσέστερ, που εξέδωσε επίσης σήμερα μια ανακοίνωση, η Μαλαισία αποδέχθηκε την προσφορά από την Ocean Infinity και θα προχωρήσει με την έρευνα, για την οποία η αυστραλιανή κυβέρνηση θα παράσχει τεχνική βοήθεια.

Το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση MH370 με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ