Μακρόν: Η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγάλο μέρος των αμυντικών δαπανών

Μακρόν: Η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγάλο μέρος των αμυντικών δαπανών

Αναφορά στην Ελλάδα έγινε στην τριλογία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από λίγο ο Εμανουέλ Μακρόν. Μιλώντας για την ανάγκη περισσότερων επενδύσεων στον τομέα της άμυνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε, ειδικότερα, ότι η Ελλάδα «έχει αναλάβει μεγάλο μέρος του κόστους» σε αυτόν τον τομέα και ότι πολλές χώρες της Ε.Ε. απέχουν πολύ από τον στόχο του ΝΑΤΟ 2% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες.

Όπως αναφέρει το New Fox 24 ο Μακρόν σημείωσε  ότι «εργαζόμαστε για τη συλλογική ασφάλεια», προσθέτοντας ότι «πρέπει να δούμε και τη δημοσιονομική πτυχή» αυτού του στόχου. Η ανάγκη τέτοιων επενδύσεων –στην άμυνα, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής– πρέπει να ληφθεί υπόψη στις διαβουλεύσεις για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τόνισε ακόμα.

Ερωτηθείς για κοινές ευρωπαϊκές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στις κοινές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μεσογείου και στις ελληνογαλλικές ασκήσεις. «Αυτό έγινε μετά από αίτημα Ελλήνων συναδέλφων και σε συνεργασία μαζί τους. Η Γαλλία είναι απολύτως αφοσιωμένη σε αυτήν την προσέγγιση», τόνισε

Απαριθμώντας τις πρόσφατες πανευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες, ζήτησε ακόμη πιο φιλόδοξα βήματα στο εγγύς μέλλον.