Μάχη Πολάκη-Πλεύρη με φόντο τη ΧΑ - «Χουντοσταγονίδια» οι αστυνομικοί για τον Πολάκη

Μάχη Πολάκη-Πλεύρη με φόντο τη ΧΑ - «Χουντοσταγονίδια» οι αστυνομικοί για τον Πολάκη

Κόντρα ανάμεσα στον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Παύλο Πολάκη και τον βουλευτή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ο κ. Πολάκης έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «χουντοσταγονίδια» τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που βρέθηκαν χθες στα μέτρα φύλαξης έξω από το εφετείο, όπου ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αν και χθες ήταν μια ημέρα νίκης και χαράς, αυτή δηλητηριάστηκε «από συγκεκριμένα χουντοσταγονίδια της ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη». Κατήγγειλε, δε, ότι τα χημικά εκτοξεύθηκαν από τους αστυνομικούς πριν τη ρίψη μολότοφ, ενώ έσπευσε να κατηγορήσει στελέχη της ΝΔ αλλά και δημοσιογράφους ότι λιβάνιζαν τη Χρυσή Αυγή. Ειδικά για τον Θάνο Πλεύρη είπε ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής στο παρελθόν, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στα ύψη. 

Στο στόχαστρο του πρώην υπουργού μπήκε και ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης για τον οποίο υποστήριξε ότι υπήρξε «μέλος της Χρυσής Αυγής». «Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής ο Θάνος Πλεύρης τολμά να μιλά για ιστορία», είπε και με το ίδιο ύφος υποστήριξε ότι «όλοι αυτοί έλεγαν ότι προτιμούσαν να γίνει το παιδί τους χρυσαυγίτης παρά ΣΥΡΙΖΑ και κομμουνιστής».

Σε εκείνο το σημείο επιτέθηκε στον νυν βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου λέγοντας ότι «ήθελε σοβαρή Χρυσή Αυγή» και προσέθεσε: «Η ιστορία έχει γράψει. Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη αλλά ιστορία έχει γράψει ότι μέλος των γερμανοντυμένων ταγμάτων ήταν ο πατέρας του Μιχαλολιάκου. Ο πατέρας της Ζαρούλια ήταν καταδότης. Πραξικοπηματίας ο πατέρας του Χρ. Παππα ενώ εγκληματίες ήταν οι συγγενείς των Μπαρμπαρούση, Παναγιώταρου, Κασιδιάρη».

Ο Θάνος Πλεύρης άμεσα έλαβε τον λόγο και κατηγόρησε τον πρώην Υπουργό ότι ψεύδεται, υπενθυμίζοντας ότι η πορεία το 1996 ήταν για τα Ίμια και ήταν μόλις στην 3η Λυκείου. «Είμαι γιος του Κώστα Πλεύρη και ο Κ. Πλεύρης όπως ξέρετε και οπαδός του εθνικοσοσιαλισμού είναι και έχει γράψει βιβλία και για ναζισμό Αν ήθελα να γίνω ναζιστής δεν θα ήθελα τα δικά σας διαπιστευτήρια. Εγώ επέλεξα τον δικό μου τον δρόμο. Θα ήταν εύκολο να επιλέξω την εύκολη διαδρομή που ήδη είχε στρώσει ο πατέρας μου. Έκανα άλλη επιλογή να είμαι δεξιός πολιτικός. Εσύ λες ψέματα. Οι δικές σου πολιτικές είναι μακριά από τον αστικό χώρο και ονειρεύεσαι μαυροσκούφηδες το 2020, σημείωσε.

Ο κ. Πολάκης επανήλθε ισχυριζόμενος ότι υπάρχει και σχετικό βίντεο όπου μετέχουν 50 άτομα της Χρυσής Αυγής ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Θ. Πλεύρη: « Ένας κωλοτούμπας και μισός είσαι. Δεν είχες καμία επιλογή. Σε έκρυψε ο πατέρας σου στο ΛΑΟΣ . Δεν βγήκες το 2012 και κόλλησες στον Σαμαρά. Εσύ υπεράσπισες στο δικαστήριο τον πατέρα σου για το εμετικό βιβλίο… Αυτά όχι σε εμένα. Ετσι; Εγώ ξέρω πολύ καλύτερη ιστορία.».

Από τον πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι ουδέποτε ήταν μέλος του κόμματος και σημείωσε ότι αν διαφωνεί με τον πατέρα του σε ένα ποινικό δικαστήριο θα τον υπερασπιζόταν. «Με εγκαλείτε που υπερασπίστηκα ως δικηγόρος τον πατέρα μου. Αυτό είναι το ήθος σας», είπε.