M. Schneider (ΕΛΚ): Αν δεν υπήρχε η ΕΕ θα έπρεπε να την εφεύρουμε

M. Schneider (ΕΛΚ): Αν δεν υπήρχε η ΕΕ θα έπρεπε να την εφεύρουμε

Τη θέση ότι αν δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έπρεπε να την εφεύρουμε, γιατί κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του ζητήματα όπως το Προσφυγικό, διατύπωσε ο πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, Michael Schneider, μιλώντας στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από αίτημα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Schneider εξέφρασε τον προβληματισμό του ΕΛΚ για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Προσφυγικό και πρόσθεσε: «Το ΕΛΚ προβληματίζεται για τη συγκεκριμένη κατάσταση. Μας απασχολεί να προτείνουμε λύσεις που μπορούν να υιοθετηθούν, κάτι που δεν κάνουν άλλα κόμματα. Θα ακούσουμε τους εμπειρογνώμονες. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο. Θα συζητήσουμε μαζί τους για το τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Επιπλέον, επισήμανε ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες-μέλη φαίνεται να επικρατεί η εντύπωση ότι πέρσι ξεκίνησε η μεταναστευτική κρίση, επειδή τότε δέχτηκαν οι χώρες αυτές ανθρώπους στο έδαφός τους. Ωστόσο, ανέφερε ότι χώρες όπως η Ιταλία και η Κύπρος αντιμετώπιζαν εδώ και χρόνια το πρόβλημα και ειδοποιούσαν την Ευρώπη ότι υπάρχουν ενδείξεις πως τα πράγματα χειροτερεύουν. Σε αυτό το μήκος κύματος ο κ. Schneider τόνισε ότι «το πρόβλημα αυτό επηρεάζει το σύνολο της ΕΕ, γιατί πλέον υπάρχουν πρόσφυγες σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ