Μ. Σαλβίνι: Θα δωρίσουμε 12 ταχύπλοα στην Λιβύη

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 17:41
-A +A
Μ. Σαλβίνι: Θα δωρίσουμε 12 ταχύπλοα στην Λιβύη

Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα ότι «η χώρα του θα δωρίσει 12 ταχύπλοα στην Λιβύη, με την απαιτούμενη εκπαίδευση των πληρωμάτων τους για να συνεχιστούν να προστατεύονται οι ανθρώπινες ζωές στην Μεσόγειο». 

Ο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή πρόκειται να ληφθεί επίσημα από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Μιλώντας στην ιταλική βουλή τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στην Λιβύη, στην φάση αυτή βρίσκονται 662.000 άνθρωποι που μεταναστεύουν, προερχόμενοι από σαράντα χώρες και ότι το 10% απ' αυτούς, είναι ανήλικοι. 

Ο γραμματέας της Λέγκα δήλωσε επίσης ότι τα επίσημα κέντρα για την παραμονή μεταναστών, στην Λιβύη, είναι δεκαεννέα και ότι από την αρχή του χρόνου έγιναν πάνω από εξακόσιες εξήντα επισκέψεις για να ελεγχθούν οι καθημερινές συνθήκες ζωής μέσα στα κέντρα αυτά. 

Εδώ και πολλές ημέρες, όμως, ο ιταλικός τύπος γράφει ότι σε πολλά κέντρα για την παραμονή (ουσιαστικά πρόκειται για κράτηση) των μεταναστών και προσφύγων, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά, σε καμία περίπτωση. 

Ο Ματτέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στην ανάγκη «να αλλάζει ριζικά ο βηματισμός σε ότι αφορά την διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων, με παρεμβάσεις στις χώρες καταγωγής και διέλευσης». 

Κάτι που σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό σημαίνει ότι «πρέπει να εξακριβωθεί αν μπορούν να δημιουργηθούν κέντρα για μετανάστες στα εξωτερικά σύνορα της Λιβύης, που είναι και η κύρια πύλη εισόδου για τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι έχουν ως προορισμό, στην συνέχεια, τα σαπιοκάραβα στην βόρεια Αφρική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 17/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα