Μ. Πενς: Πολίτες της Κεντρικής Αμερικής να μην έρχονται καθόλου στις ΗΠΑ αν δεν το κάνουν νόμιμα

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, 23:44
-A +A
Μ. Πενς: Πολίτες της Κεντρικής Αμερικής να μην έρχονται καθόλου στις ΗΠΑ αν δεν το κάνουν νόμιμα

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς συνέστησε σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βραζιλία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ότι εάν οι πολίτες της Κεντρικής Αμερικής, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, «δεν μπορούν να έρθουν νόμιμα, ας μην έρθουν καθόλου».

Νωρίτερα, σύμβουλος του Λευκού Οίκου είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Πενς θα συναντηθεί με τους προέδρους της Γουατεμάλας και της Ονδούρας και τον αντιπρόεδρο της Ονδούρας την Πέμπτη στη Γουατεμάλα για να συζητήσουν το θέμα της μετανάστευσης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ. Στις συνομιλίες θα συμμετέχει και η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν.

«Προς τους πολίτες της Κεντρικής Αμερικής, έχω ένα μήνυμα για εσάς» δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος από τη Μπραζίλια. «Μην θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές σας ή τις ζωές των παιδιών σας επιχειρώντας να έρθετε στις ΗΠΑ ακολουθώντας μια διαδρομή την οποία ελέγχουν έμποροι ναρκωτικών και διακινητές ανθρώπων. Εάν δεν μπορείτε να έρθετε νόμιμα, μην έρχεστε καθόλου».

Ο Μάικ Πενς συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία AP)

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 10/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα