Μ. Παγώνη: Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση - Θα «κοκκινήσουν» και άλλες περιοχές

Μ. Παγώνη: Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση - Θα «κοκκινήσουν» και άλλες περιοχές

Έκκληση για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού απηύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως αν μπούμε στον χειμώνα με τα υπάρχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, τότε η κατάσταση θα δυσκολέψει περισσότερο.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κ. Παγώνη τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μια φάση πολύ δύσκολη και όποιος δεν το έχει πιστέψει ακόμη, έστω μια μειοψηφία ανθρώπων, ας περάσει από μια εντατική ή από ένα νοσοκομείο να δει τι γίνεται».

Εν συνεχεία, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι θα «κοκκινίσουν» και άλλες περιοχές πέραν της Κοζάνης και πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και εισέλθουμε με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνει lockdown και υπογράμμισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να εφαρμοστούν όπως πρέπει τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. «Ένα απλό μέτρο, που τέλος πάντων πρέπει να βγούνε και να το πούνε να τελειώσει η ιστορία, είναι μάσκα μέσα και έξω», «δεν ισχύει επισήμως. Εμμέσως το λένε», σημείωσε η κ. Παγώνη.

Τέλος, αναφορικά με το κάλεσμα του Μητροπολίτη Κοζάνης προς τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα, η κ. Παγώνη τόνισε ότι πρόκειται για παράδειγμα προς αποφυγή και συνέστησε σε όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν να χρησιμοποιούν ένα αποστειρωμένο πλαστικό κουταλάκι από το σπίτι τους.