Μ. Λαζανάς: Να περιφρουρηθούν γηροκομεία, δομές φιλοξενίας, φυλακές

Μ. Λαζανάς: Να περιφρουρηθούν γηροκομεία, δομές φιλοξενίας, φυλακές

Τη διενέργεια πολλαπλών τεστ σε ομάδες υψηλού κινδύνου, οι οποίες εάν νοσήσουν, θα κινδυνεύσει η ζωή τους πρότεινε ο παθολόγος  λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπουργείου Υγείας, Μάριος Λαζανάς ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη να «περιφρουρηθούν γηροκομεία, δομές φιλοξενίας, φυλακές».

Σχολιάζοντας στο Mega ο κ. Λαζανάς τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, είπε «εύχομαι να συνεχιστεί η μείωση κρουσμάτων. Αλλά να είμαστε επιφυλακτικοί. Γιατί μειώθηκαν τα αποτελέσματα των τεστ που εκκρεμούσαν λόγω προβλήματος».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στο άμεσο προσεχές διάστημα αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων στις πόλεις.

Παράλληλα, σημείωσε, ότι αν αυξηθούν τα κρούσματα και «φθάσουν τα 500, 600, 700 ημερησίως, θα έχουμε δραματικές εικόνες. Πιθανό να γίνει, αλλά δεν πιστεύω να φτάσουμε σε τέτοια νούμερα. Γι’ αυτό αρχισαν να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα».

Για τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, είπε ότι οι γιατροί πρέπει να δώσουν το παράδειγμα και να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί πρέπει να γίνει το εμβόλιο, ενώ σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, υπογράμμισε τη σημασία του να εμβολιαστεί «όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού».

Σε ότι αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, επισήμανε, ότι οι ειδικοί είχαν προτείνει στην πολιτεία την αύξηση αιθουσών, την ενοικίαση χώρων, να λειτουργούν τα σχολεία πρωί-απόγευμα «όμως υπήρχαν δυσκολίες».

«Γι’ αυτό η Επιτροπή, παρά τις προτάσεις που είχε κάνει, προσπάθησε να προτείνει τα καλύτερα μέτρα, ώστε τα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο, να πάνε όσο το δυνατόν με πιο ακίνδυνες συνθήκες» ανέφερε.