Μ. Cavusoglu: Η ΕΕ δεν ξέρει τι θέλει από την Τουρκία

Μ. Cavusoglu: Η ΕΕ δεν ξέρει τι θέλει από την Τουρκία

Η Τουρκία δεν αναμένει καμία πρόοδο στην ενταξιακή διαδικασία για την ΕΕ λόγω της στάσης των Ευρωπαίων, ενόψει της Συνόδου της Βάρνας στη Βουλγαρία, υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Υπάρχει μια ΕΕ που δεν ξέρει τι θέλει και δεν ξέρει τι να κάνει. Έχουμε πει στην ΕΕ ότι θα πρέπει να εξετάσει όλες τις πολιτικές της, ανεξάρτητα από τις σχέσεις της με την Τουρκία» ανέφερε ο Mevlut Cavusoglu κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποκάλυψε ότι Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε «μια συνεννόηση, όχι σε συμφωνία» σχετικά με την πόλη Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας,

Ο Cavusoglu δήλωσε ακόμη πως η Άγκυρα επιδιώκει μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον για το ποιος θα αναλάβει την ασφάλεια της Μανμπίτζ μετά την αποχώρηση από την περιοχή της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Πρόσθεσε, δε, πως η συνεννόηση με τις ΗΠΑ αναφορικά με την Μανμπίτζ, όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα, να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις περιοχές που ελέγχονται από τη YPG.

Φωτογραφία: APImages