7ος χρόνος, ημέρα 2092η
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Μ. Βρετανία: Παραμένει στην «πορτοκαλί» λίστα η Ελλάδα

Μ. Βρετανία: Παραμένει στην «πορτοκαλί» λίστα η Ελλάδα

Την αναθεωρημένη «πράσινη» λίστα ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, με τους προορισμούς τους οποίους μπορούν να επισκέπτονται οι Βρετανοί τουρίστες χωρίς να έχουν την υποχρέωση να παραμείνουν σε καραντίνα. 

Η Μάλτα και οι Βαλεαρίδες Νήσοι θα προστεθούν στην βρετανική πράσινη λίστα των χωρών που κρίνονται ασφαλείς για επίσκεψη χωρίς να απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή στη Βρετανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα παραμένει «πορτοκαλί» και οι αφίξεις από την χώρα μας θα πρέπει να μένουν σε κατ' οίκον απομόνωση για δέκα ημέρες.

«Έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας και της Αϊτής, θα συμπεριληφθούν στην λίστα των κόκκινων χωρών», σημείωσε ο Σαπς σε ανάρτηση στο twitter.

Πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο της «πορτοκαλί» λίστας, σύμφωνα με σχέδια της κυβέρνησης που θα εξηγηθούν λεπτομερώς τον επόμενο μήνα.